Wildplukwandeling 

We gaan naar Oost! Aan de randjes van de stad tiert de natuur welig. En ook op deze, voor Groen doen nieuwe, locatie helpen actieve bewoners de natuur een handje met bijvoorbeeld twee prachtige permatuinen. Alleen dat al maakt een bezoek aan het Wollefoppenpark tot een inspirerende ervaring.

In deze Voorjaarswildpluk ga je op pad met expert en betrokken bewoner van het gebied, Jacqueline Stammeijer. Ze leidt je rond door het Wollefoppenpark en het Eetbaar Park en deelt haar kennis. Wat is wat, wat kun je plukken en hoe bereid je dat vervolgens? Er is alle gelegenheid om je vragen te stellen.

Tijdens de wandeling houden we 1,5 meter afstand en we bieden even geen thee en lekkers. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

zondag 7 juni van 11 tot 12.30 uur
vertrekpunt: 't Groene Stekkie in de Taka Tuka Tuin
(Cole Porterstraat 404)
kosten: €17,50

 

Botanisch tekenen 

Bij botanisch tekenen zet je bloemen en planten zo natuurgetrouw mogelijk op papier. Het is precisiewerk. Aandachtig kijken is daarbij essentieel. En dat is precies wat het zo leuk maakt. Want wanneer neem je nou de tijd om een uur lang je plant te bestuderen? Je zult merken dat hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt.
 

In deze workshop maak je kennis met de basisbeginselen en werk je aan kleine opdrachten. Je tekent met potlood en geeft je werk kleur met aquarel. Tekenervaring is fijn maar niet nodig. En ook als je veel ervaring hebt, dan kun je je kennis bijspijkeren.
 

Docente Marianne Bakelaar is zowel tuinvrouw als kunstenaar en heeft een jarenlange ervaring als docent.

 

(Nog niet gepland) 


 

Maak je eigen schoonmaakmiddelen

Voel je het al kriebelen? Het is al weer bijna tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Maar dit jaar pakken we het groen aan. 

Maak schoonmaakmiddelen zoals je (overgroot)oma dat deed. Met natuurlijke ingredienten zoals baking soda en azijn maak je je huis schoon zonder het milieu te belasten. Nog een lekker geurtje erbij en schoonmaken wordt bijna een feest. Je gaat naar huis met drie producten om je voorraad een nieuw, schoon leven in te blazen en kennis en recepten om thuis mee verder te gaan.

Nog niet gepland