Wildplukwandeling 

Het Eiland van Brienenoord is een ongerepte wildernis aan de zuidrand van de stad. Omgeven door bedrijvigheid en verkeer waan je je in een verrassend stille en groene oase. 

 

In deze Zomerwildpluk ga je op pad met wildplukexpert Jacqueline Stammeijer. Wat is wat, wat kun je plukken en hoe bereid je dat vervolgens? Er is alle gelegenheid om je vragen te stellen. Na afloop drink je je eigen wilde kruidenmix en zorgen wij een kleine snack. 

zondag 12 juli van 11 tot 12.30 uur (laatste plekken)
Eiland van Brienenoord
kosten: €20-,  

 

Workshop sunprint

Bij sunprinten laat je de natuur haar werk doen. Je plukt een mooi blad, takje of bloem, behandelt je ondergrond met een speciale verf, een beetje zon erbij en je hebt een unieke botanische print.

In deze workshop maak je je eigen wildplukzakje en een waszakje. Wij zorgen voor alle materialen en het groen pluk je zelf uit de tuin. 

Bij deze workshop krijg je een rondleiding door de Taka Tuka tuin met wildplukexpert Jacqueline Stammeijer, die tevens een van de oprichters van de tuin is.

Wil je je kinderen meenemen? Die zullen zich prima vermaken in de naastgelegen speeltuin. 

zaterdag 18 juli 11 tot 12.30 uur
locatie: 't Groene Stekkie
Cole Porterstraat 402
kosten: €30

Wildplukzakje%20sunprint_edited.jpg

Maak je eigen schoonmaakmiddelen

Hygiëne is momenteel belangrijker dan ooit. Maar sta je wel eens bij stil  bij wat de ingrediënten van al die 'schone' middeltjes? Vast wel want het kan ook anders. 

Maak schoonmaakmiddelen zoals je (overgroot)oma dat deed. Met natuurlijke ingrediënten zoals castille zeep, baking soda en azijn maak je je huis schoon zonder het milieu te belasten. Nog een lekker geurtje erbij en schoonmaken wordt bijna een feest. Je gaat naar huis met drie producten om je voorraad een nieuw, schoon leven in te blazen en kennis en recepten om thuis mee verder te gaan.

woensdag 22 juli van 14 tot 15.30 uur
locatie: 't Groene Stekkie in de Taka Tuka Tuin 
Cole Porterstraat 402
kosten: €35-, 

 

Plantenverhalen: gewortelde geschiedenis

Tijdens de Plantenverhalen gaan leren en ontspannen samen op. Verhalenvertelster Annet Breure voert je mee in oude verhalen en mythes over bomen en planten en ondertussen staan we er middenin.

In Gewortelde geschiedenis vertelt Annet over planten die een diepgewortelde geschiedenis hebben in Noord-West Europa. Aan bod komen de eik, de vlier, de wilg en de lijsterbes. Ze komen voor in Keltische verhalen en werden toegepast in oude gebruiken. En natuurlijk laten we je ook ruiken, voelen en proeven waar dit allemaal over gaat. 

De Plantenverhalen brengen de planten tot leven; de wortels van hun in onze geschiedenis en cultuur worden zichtbaar. En dat doen we in de groene omgeving van de Spoortuin.

Deze workshop is uitgesteld.

vlierbessen.jpg

Botanisch tekenen 

Bij botanisch tekenen zet je bloemen en planten zo natuurgetrouw mogelijk op papier. Het is precisiewerk. Aandachtig kijken is daarbij essentieel. En dat is precies wat het zo leuk maakt. Want wanneer neem je nou de tijd om een uur lang je plant te bestuderen? Je zult merken dat hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt.
 

In deze workshop maak je kennis met de basisbeginselen en werk je aan kleine opdrachten. Je tekent met potlood en geeft je werk kleur met aquarel. Tekenervaring is fijn maar niet nodig. En ook als je veel ervaring hebt, dan kun je je kennis bijspijkeren.
 

Docente Marianne Bakelaar is zowel tuinvrouw als kunstenaar en heeft een jarenlange ervaring als docent.

 

(Nog niet gepland)