Workshop Sunprinten

Het is zomer! De ideale tijd om te gaan Sunprinten. In deze workshop print je een botanische afbeelding op je eigen wildpluk-, en waszakje. Dat doe je met zelf geplukte bloemen of bladeren uit de tuin, speciale verf en hulp van de zon. Wij zorgen voor de zakjes, verf in verschillende kleuren en alle benodigde materialen.

 

De workshop vindt plaats in de Taka Tuka tuin in Rotterdam Oost. Een plek die voor velen nog onbekend terrein zal zijn. De Taka Tuka tuin is een bijzonder stukje groen middenin een woonwijk dat liefdevol verzorgd en onderhouden wordt door bewoners. 

Let op: de workshop kan alleen door gaan als de zon schijnt dus het kan zijn dat we dat pas de dag van tevoren kunnen bepalen. 

zondag 27 juni van 11.00 uur tot 12.30 uur
locatie: Taka Tuka tuin, Cole Porterstraat 402

kosten: €27,50 (inclusief materiaal, thee en vegan lekkernij)
Je betaalt pas alswe zeker weten dat de workshop door kan gaan.

Wildplukzakje%20sunprint_edited.jpg

Bomenwandeling

NIEUW in ons programma! Van bomen gaat een ongelofelijke aantrekkingskracht uit. We hebben ze nodig voor zuurstof en verkoeling en ze herbergen vaak aan jarenlange geschiedenis. Maar welke bomen hebben we eigenlijk in de stad en wat is hun betekenis voor jou.
 

Samen met Jacqueline Stammeijer ga je op bomenontdekkingstocht. Je leert hoe je bomen herkent en welke bijzondere eigenschappen ze hebben. Net als bij de wildplukwandelingen vertelt Jacqueline over de ondersteunende werking voor je gezondheid met voorbeelden van toepassingen waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.
 

Je gaat op stap in het Wollefoppenpark, een groene wildernis aan de van de stad in Oost. Na afloop is er thee, wat lekkers en de mogelijkheid om al je vragen te stellen.


uitgesteld

locatie: 't Groene Stekkie in de Taka Tuka Tuin
Cole Porterstraat 402
kosten: €17,50 

 


 

bomenwandeling.jpg

Maak je eigen schoonmaakmiddelen

Hygiëne is momenteel belangrijker dan ooit. Maar sta je wel eens bij stil  bij wat de ingrediënten van al die 'schone' middeltjes? Vast wel want het kan ook anders. 

Maak schoonmaakmiddelen zoals je (overgroot)oma dat deed. Met natuurlijke ingrediënten zoals castille zeep, baking soda en azijn maak je je huis schoon zonder het milieu te belasten. Nog een lekker geurtje erbij en schoonmaken wordt bijna een feest. Je gaat naar huis met drie producten om je voorraad een nieuw, schoon leven in te blazen en kennis en recepten om thuis mee verder te gaan.

Nog geen datum gepland
 

Botanisch tekenen 

Bij botanisch tekenen zet je bloemen en planten zo natuurgetrouw mogelijk op papier. Het is precisiewerk. Aandachtig kijken is daarbij essentieel. En dat is precies wat het zo leuk maakt. Want wanneer neem je nou de tijd om een uur lang je plant te bestuderen? Je zult merken dat hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt.
 

In deze workshop maak je kennis met de basisbeginselen en werk je aan kleine opdrachten. Je tekent met potlood en geeft je werk kleur met aquarel. Tekenervaring is fijn maar niet nodig. En ook als je veel ervaring hebt, dan kun je je kennis bijspijkeren.
 

Docente Marianne Bakelaar is zowel tuinvrouw als kunstenaar en heeft een jarenlange ervaring als docent.

 

(Nog niet gepland)