Dakpark

Het Dakpark is een verrassend stadspark in Rotterdam West. Gelegen bovenop een winkelstraat (ook wel bekend als de Big Shops) geniet je er van een schitterend uitzicht over de stad aan de ene kant en de haven aan de andere kant. Het park is strak en modern ingericht met de grote watertrap en de bijbehorende fonteintjes in het park waar het met lekker weer meteen feest is. Op het park is de buurttuin een idylische oase waar het allemaal wat losser mag. Daar, in de duurzaam gebouwde locatie Tiny Tim, vind je Groen doen.
Adres: je vindt het Dakpark tussen de Hudsonstraat en de Vierhavenstraat. De buurttuin van de workshops plaatsvinden ligt ter hoogte van de Catharina Beersmanstraat.

Natuurtalent

In het Schiebroekse Park, in de bocht waar Berberisweg overgaat in Veldkersweg en bedrijventerrein, ligt de mooie locatie van Natuurtalent. Voor veel mensen beter bekend als 'de voormalige schooltuin'.

Eenmaal door het ijzeren hek, waan je je ver buiten de drukke stad. Het is een groene oase met wuivende gewassen van de stadslandbouw, een geurende kruidentuin, scharrelende kippen, een natuurspeeltuin, een houtbewerker, een imker, hardwerkende decorbouwers, de prachtig ingerichte workshopruimte en een heel gezellig theehuis met uitgebreid terras waar het goed vertoeven is.
Adres: Veldkersweg 50, Rotterdam.

Groene Connectie

De Groene Connectie is een groene wandelroute door Rotterdam West. De route verbindt groene buurtinitiatieven met zorg- en welzijnsinstellingen.  Daarnaast is het ook gewoon 8 kilometer heerlijk wandelen en ben je even helemaal uit de drukte van de stad, die toch echt vlakbij is.